Progressieve verdeelblokken

Automatische smering

Progressieve smering

Progressieve verdeelblokken voorzien smering naar de verschillende smeerpunten, één per één, in overeenstemming met de benodigde hoeveelheid van elk smeerpunt. De progressieve verdelers voeren het smeermiddel dat de pomp aanbrengt in vooraf berekende hoeveelheden, naar de smeerpunten. Progressief betekent dat alle smeerpunten, elk om beurt, verbonden worden met de pompuitgang. Dit zonder dat er een punt wordt overgeslagen of een dubbele hoeveelheid krijgt.
De hoogste druk die de pomp kan leveren zal enkel nodig zijn om een zeldzame overdruk situatie te overwinnen zoals een smeerpunt dat moeilijk te smeren is, samengedrukte leidingen, verzeept smeermiddel, …

Positieve controle van de smering is mogelijk door middel van een cyclus-indicator en/of –schakelaar. Het werkingsprincipe van een progressieve verdeelblok impliceert dat een smeerpunt zijn hoeveelheid smeermiddel enkel zal krijgen indien de voorafgaande plunjer van de verdeler van positie verandert. Dit gebeurt indien de bijhorende plunjer-uitlaat zijn hoeveelheid smeermiddel kan ontvangen. Als alle smeerpunten hun hoeveelheid smeermiddel hebben ontvangen heeft de verdeler een volledige cyclus beschreven alsook de indicator of schakelaar.

 

Serieel

Progressieve verdelers kunnen ‘in serie’ gekoppeld worden waarbij een verdeler uitgang verbonden wordt met een verdeler van een volgend niveau. De verdeler op het ‘hogere’ niveau (verbonden met de pomp) wordt dan de hoofd- of primaire verdeelblok genoemd. De volgende verdeler wordt dan de ‘secondaire’ verdeelblok. In uitgebreide systemen is zelf een derde niveau mogelijk.

 

Controle

Wenst u precies te weten hoeveel smeermiddel er verpompt wordt?
Dit kan door de hoofdverdeler uit te rusten met de mogelijkheid om de cycli te controleren.
Druk-indicatoren op de alternatieve uitgangen op de voorzijde van de verdeler melden een probleem (overdruk) dat zich voordoet op het systeem verderop. Dit vereenvoudigt het oplossen van het probleem.

 

MSP Progressieve verdeelblokken

MXP Progressieve verdeelblokken

 • Progressieve verdeelblokken MXP

  AUTOMATISCHE SMERING

 • Progressieve verdeelblokken MSP

  AUTOMATISCHE SMERING

 • Progressieve verdeelblokken BVP

  AUTOMATISCHE SMERING

 • Kettingsmering

  Automatische smering

Alle producten

Wil je meer te weten komen over LIONOIL , neem dan nu contact op!

Contacteer ons