Progressieve verdeelblokken

Automatische smering

Progressieve smering

Progressieve verdeelblokken voorzien smering naar de verschillende smeerpunten, één per één, in overeenstemming met de benodigde hoeveelheid van elk smeerpunt. Het progressief verdeelsysteem voert het smeermiddel dat de pomp aanbrengt zeer betrouwbaar en nauwkeurig, in vooraf berekende hoeveelheden, naar de uitgangen van de verdeelblok. Progressief betekent dat alle smeerpunten, elk om beurt, verbonden worden met de pompuitgang zonder mogelijkheid dat er een punt wordt overgeslagen of een dubbele hoeveelheid krijgt.
De hoogste druk die de pomp kan leveren zal enkel nodig zijn om een zeldzame overdruk situatie te overwinnen: een smeerpunt dat moeilijk te smeren is, samengedrukte leidingen, verzeept smeermiddel, …

Het progressief verdeelsysteem biedt ook positieve controle van de smering door middel van een cyclus-indicator en/of –schakelaar. Het werkingsprincipe van een progressieve verdeelblok impliceert dat een smeerpunt zijn hoeveelheid smeermiddel enkel zal krijgen indien de voorafgaande plunjer van de verdeler van positie verandert is. Dit kan enkel gebeuren indien de bijhorende plunjer-uitlaat zijn hoeveelheid smeermiddel kan ontvangen. Als alle smeerpunten hun hoeveelheid smeermiddel hebben ontvangen heeft de verdeler een volledige cyclus beschreven, net als de indicator of schakelaar.

Progressieve verdelers kunnen ‘in serie’ gekoppeld worden waarbij een verdeler uitgang verbonden wordt met een verdeler van een volgend niveau. De verdeler op het ‘hogere’ niveau (verbonden met de pomp) wordt dan de hoofd- of primaire verdeelblok genoemd. De volgende verdeler wordt dan de ‘secondaire’ verdeelblok. In uitgebreide systemen is zelf een derde niveau mogelijk.

Doorgaans wordt de hoofdverdeler uitgerust met de mogelijkheid om de cycli te controleren. Druk-indicatoren worden meestal voorzien op de alternatieve uitgangen – die zich op de voorzijde van de verdeler bevinden – om een probleem (overdruk) te melden dat zich voordoet op het systeem verderop. Dit vereenvoudigt het oplossen van het probleem.

 • Kettingsmering

  Automatische smering

 • Compressor smering

  Automatische smering

 • Roltrapsmering

  AUTOMATISCHE SMERING

 • Oliekannen

  Manuele smering

Alle producten

Wil je meer te weten komen over LIONOIL , neem dan nu contact op!

Contacteer ons