Progressieve verdeelblokken

Automatische smering

Automatische smering – verdeelblokken

Progressief

Progressieve verdeelblokken voorzien smering naar de verschillende smeerpunten, één per één, in overeenstemming met de benodigde hoeveelheid van elk smeerpunt. Progressief betekent dat alle smeerpunten, elk om beurt, verbonden worden met de pompuitgang. Dit zonder dat er een punt wordt overgeslagen of een dubbele hoeveelheid krijgt.

Debiet

De progressieve verdelers voeren het smeermiddel dat de pomp aanbrengt in vooraf berekende hoeveelheden, naar de smeerpunten. De meetelementen met zuigers bevinden zich vooraan de verdeler. Deze zijn eenvoudig uitwisselbaar voor het aanpassen van het debiet.

LIONOIL GRACO-Trabon MSP verdeelblokken
Test Alt
Druk

De hoogste druk die de pomp kan leveren zal enkel nodig zijn om een zeldzame overdruk situatie te overwinnen. Dit kan veroorzaakt worden door een smeerpunt dat moeilijk te smeren is, samengedrukte leidingen, verzeept smeermiddel, …

Serieel

Progressieve verdelers kunnen ‘in serie’ gekoppeld worden. Dit wil zeggen dat een verdeleruitgang verbonden wordt met een verdeler op een volgend niveau. De verdeler op het hoogste niveau wordt dan de hoofd- of primaire verdeelblok genoemd. De volgende verdeler wordt dan de ‘secundaire’ verdeelblok. In uitgebreide systemen is zelf een derde niveau mogelijk.

LIONOIL GRACO-Trabon MSP verdeelblokken
Test Alt
Controle

Wenst u precies te weten hoeveel smeermiddel er verpompt wordt?
Controle van de smering is mogelijk door middel van een cyclus-indicator en/of –schakelaar. Het werkingsprincipe van een progressieve verdeelblok impliceert dat een smeerpunt zijn hoeveelheid smeermiddel enkel zal krijgen indien de voorafgaande zuiger van positie verandert. Als alle smeerpunten hun hoeveelheid smeermiddel hebben ontvangen heeft de verdeler een volledige cyclus beschreven alsook de indicator of schakelaar.

 • Progressieve verdeelblokken MXP

  AUTOMATISCHE SMERING

 • Progressieve verdeelblokken MSP

  AUTOMATISCHE SMERING

 • BVP monoblock verdeelblokken

  AUTOMATISCHE SMERING

 • Graco G3 Pomp

  AUTOMATISCHE SMERING

Alle producten

Wil je meer te weten komen over LIONOIL , neem dan nu contact op!

Contacteer ons