Lionoil - smeertechnische oplossing

Ontdek hier alles over LIONOIL

Waarom kiezen voor LIONOIL?

LIONOIL logo fluids

Ervaring

LIONOIL kan bogen op een ruime ervaring inzake smering. Vele firma’s  hebben dankzij LIONOIL hun bedrijfsstilstand en smeermiddelverbruik kunnen reduceren en hun productie optimaliseren met oog voor het milieu.

LIONOIL logo systems

Samenwerking

LIONOIL ontwerpt en plaatst smeersystemen in nauwe samenwerking met de klant. De smering is specifiek naargelang het bedrijf, en hier houden we dan ook optimaal rekening mee.

Verhoging van de productie en verlaagde onderhoudskosten dankzij de juiste keuze van smeer- en doseersysteem en smeermiddel.

  • Smeersystemen
  • Toepassingsgebieden
  • Volledige systeemcontrole
  • Service en opleiding

Voor elke toepassing is er een geschikt smeersysteem. LIONOIL ontwikkelt zowel olie-, vet- als olie/lucht- smeersystemen voor kettingsmering, lagersmering, mistsmering, enz. Ook hebben we speciale pompelementen voor dosering van zeer kleine hoeveelheden olie.
Van eenvoudige handpomp tot volautomatisch progressief systeem met meer dan duizend smeerpunten, kan U bij LIONOIL terecht.

LIONOIL heeft al een uitgebreide ervaring in zeer uiteenlopende sectoren. Smeersystemen voor afvaltrommels, verbrandingsovens, betonproductie, roltrappen, matrijzen, kunstwerken (bruggen en sluizen), vulmachines en compressoren zijn slechts een fractie van de mogelijke toepassingen die LIONOIL reeds gerealiseerd heeft.

Het enige systeem dat zichzelf bewaakt en een alarmsignaal kan geven. Door de opbouw van het progressieve systeem, waarbij de punten systematisch het één na het ander worden voorzien van een exact afgemeten hoeveelheid smeermiddel, is er controle mogelijk van het complete systeem, onafhankelijk van de hoeveelheid aangesloten smeerpunten. Met behulp van indicatoren die in het systeem zijn opgenomen, kan men bij een foutmelding de oorzaak efficiënt opsporen en oplossen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een uitgebreide service bieden. Onze ingenieurs staan U bij en komen ter plaatse om Uw wensen zo goed mogelijk in te vullen. Studie, ontwikkeling, plaatsing en service na verkoop zijn de pijlers van onze dienst systems. Voor een herstelling of upgrade kan U altijd bij ons terecht, ongeacht het merk van Uw systeem. Ook voor opleidingen in verband met de correcte omgang met smeersystemen en -middelen of een op maat gemaakte opleiding voor de smering in Uw bedrijf, vindt u in LIONOIL de geschikte partner.

Historiek

LIONOIL Goldol oude reclame smeermiddelen

In 1924 startte de familie van Leeuw als blender en verdeler van motorolieën. De firma groeide snel en had zijn eigen blending plant op het Zuid in Antwerpen. In de golden fifties werd een nieuwe richting ingeslagen en koos men voor de industriële smeersystemen. Dit bleek een schot in de roos en deze activiteit is tot op heden de hoofdactiviteit van LIONOIL en staat bekend onder de categorie SYSTEMS.

Daarnaast hebben we doorheen de jaren nog een sterke reputatie opgebouwd in de maakindustrie waar we met de snijvloeistoffen van Master Fluid Solutions het neusje van de zalm in huis hebben.

LIONOIL oude email bord van Antwerp Lion Oil Works tegen een bakstenen muur
LIONOIL olie op tandwielen

Dankzij de ervaring in de industrie, werden we in 1948 reeds hoofdverdeler voor HANSEN snelkoppelingen. In 1989 verkregen we de hoofddistributie voor CPC kunststof snelkoppelingen. Deze werden samen met Hylomar dichtingspasta en Allen optisch inspectiemateriaal ondergebracht in de pijler PARTS.

De overkoepelende SERVICE divisie is onze sterke troef. Wij onderhouden elk smeersysteem, geven scholingen en zorgen dat Uw vragen opgelost worden.

LIONOIL smering pers spuitbekken tandwielsmering Lionoil

Wil je meer te weten komen over LIONOIL , neem dan nu contact op!

Contacteer ons